Friday, December 25, 2009

Winter Break 2009

22 Dec
>kawan2 dari Penn State sampai Tulsa.
>diaorang sepatutnya sampai on 21,tp sbb terlepas flight,huhuhu,mereka tiba keesokkan harinya
>welcome to Tulsa:Zharif,Zam&Fawwaz
>mlm tu jugak,kami bwk zharif jalan2,gi mall,cari dress....hihihi.

23 Dec
>bertolak ke Atlanta~3.00pm
>half way....hujan lebat..lebat sangat2.come on ppl...it's winter.
>alhamdulillah,around 6.30 am,baru sampai hotel.
>perjalanan:14hrs (termasuk berhenti makan,isi minyak)
>time difference Tulsa-Atlanta=+1hr

24 Dec
>ke World of Coca Cola.
>try bermacam2 jenis coke from all over the world
>pergi CNN-nye tempat.masuk amik gmbr jer.hihihi.malas nk amik tour die.
>bertolak ke Orlando,Florida.alhamdulillah,tak hujan hari ni.
>tiba kat hotel Quality In,Orlando,Florida at ~1.30am
>perjalanan:8hrs (termasuk berhanti makan,isi minyak)

25 Dec
>~40 min dari hotel ke Disney World
>tiba di Disney World.Impian menjadi kenyataan
>kene beli tiket dulu sebelum masuk.*kacing*.hilang duit ak.mahal gils.huhuhu.tak pe la.bukan slalu pergi.hihihi
>wah!!! ramai sangat3x orang.
>hari ni,kami berjaya pergi 2 parks.ok la tu.dah la hujan.huhuhu
>tapi best.seronok,happy2x,kene hujan,naik rides.
>overall:best sangat2.last before balik,dapat tgk bunga api kat castle Cinderella.yipee.

26 Dec
>the day has come
>Cruise Time!!! first time cruising,wah3x.sangat happy.rase cam org kaya lak.hikhikhik
>naik cruise "Royal Caribbean" ke Coco Cay,Bahamas.
>rase sangat2 seronok.hikhikhik.tenang jer hidup.hihihi
>kapal ni besar la jugak.cantik boleh tahan.
>bile dah kat tengah2 laut,terasa plak kapal ni goyang kiri-kanan,kiri-kanan....ahhh!spoil skit vacation kami.uhuks.

27 Dec
>sampai Coco Cay,Bahamas.
>kami turun kapal,terus ke pantai.oppsss....breakfast dulu kt atas kapal.
>perkenalkn la skit Coco Cay ni.die adalah private island.
>kami jalan2,amik2 gambar,main air skit,main volley ball.ok la.boleh tahan.
>yg best,dapat rehatkan diri.hikhikhik.

28 Dec
>~7 am,cruise kami sampai kat Port Canaveral.
>lepas check out,terus ke Disney World balik.{kami amik pas tuk 2 hari,tu mahal tu,tp klu x amik tuk 2 hari,tak sempat nk melawat semua parks kat sana,kire ok la tu}
>org ramai jugaks.uisks....tiket mahal pun,ramai jugak org nk datang,ek?hairan2x
>malangnye...huhuhu.sempat pergi 1 park je.so,total park yg kitaorg pergi ialah 3 jer.epcot yg x sempat nk pergi.dah la malam2 die sejuk....uuuuu~
>tak pe la.len kali ek...hikhikhik.

29 Dec
>bertolak ke Miami
>Orlando ke Miami around 4 hours driving (klu tak silap la)
>sbb tak de bende sangat nk buat kat Miami tu,kami lengah2 kn masa ke sana
>sempat main Mini Golf.1st time main.best la....rase nk main lg.Jom kawan2x
>dalam kul 3 cam tu,baru bertolak ke Miami.
>hmmm.....Miami:sbb sampai malam,tak leh pergi pantai la.kami jalan2 downtown die jer
>pergi makan kat Hooter malam tu.fish sandwich die sedap....apa lg yg sedap kat sana....hikhikhik [what's happen in Miami,stays in Miami]-ok?
>pengalaman plg teruk:tol mahal gileeeerrrrrrrr.ada skali tu kene tol sampai usd13.cis!!

30 Dec
>bertolak ke Key West.The Southernmost Point in USA.
>3 jam lebih perjalanan sepanjang laut.huhuhu.kiri kanan laut.
>sbb kawasan die beriklim cam tropikal skit,ada pokok bunga kertas kat kiri-kanan jalan.cam dah kat malaysia dah time tu.
>Key West BEST!!! I like it.
>tempat die kecik,tp ramai org.ramai org party2 kat situ,mabuk2 biase la tu.jalan lak sempit.
>kami jumpe tempat makan paling best.buffet.all you can eat!!
>apa lagi,makan la.lalala.lama betul duk kat sana.dapat plak kaki ketam.ump! tahap kolestrol tinggi la time tu.pas tu,time bulan penuh,isi ketam penuh.alhamdulillah,kenyang jugak.
>ini lah "makan besar kami" yea!!
>sempat beli baju Hard Rock Cafe Key West.buat kenangan
>balik ke Homestead.....

31 Dec
>gerak ke Miami.pergi kat Miami Beach.org cakap kene pergi klu datang Miami.
>hmmm....pantai dia x secantik pantai kat Malaysia.Pantai Melawi,Pantai Perkasa lagi cantik.pasir dia berbeza dgn pasir pantai kat Malaysia.lebih kasar.
>Miami Beach jugak banyak burung seagull. takut kene berak kat burung.huhuhu.tapi pantai dia pantai party...yea!yea!.kitaorng x join la.hihi
>lepas tu terus gerak ke Orlando,sbb plan nak celebrate new year kat Universal Studio.
>kat Orlando, jumpa kawan2 malaysia lain.ada dari Michigan,Canada,Pennsylvania dan Texas.hahaha.ramai jugak Malaysians.

1 Jan
>2 org big Fan of american football pergi tgk game.walaupun hujan lebat,diorg pergi jugak.bersemangat tul
>jadi,kami 5 org yg tinggal ni,apa lagi.pergi shoooooooooooping la.di mana? of course dekat factory outlet.2 factory outlet ak pergi hari tu.
>end up,ak tak beli apa2.x de yg berkenan.hahaha.teruk betul.org klu dh sampai factory outlet,mesti habis usd400-usd500 or can be more.ak plak.ishk.pelik2...hihihi
>x de sifat keperempuanan ke aku ni.huhuhu.not interested at all kat barang2 factory outlet ni.huh?? hmmm kenapa ye?
>jawapannya: ak x jumpa design yg ak nk.klu beli je apa2,nanti tak pakai lak.baik simpan duit tu.hahaha

2 Jan
>ke Sea World,Orlando.nk jumpa Syamu balik........weeeeeeeee~
>show Syamu n dolphins dekat sini berbeza dgn yg dekat San Antonio,Texas.dekat Texas lagi best! seriously...
>huh! ak ngan zharif,begitu daring naik roller coaster,Manta.hanya kami berdua.no guys.first time naik roler coaster tanpa budak2 laki.kami tabah!!! HaHAHA
>"Manta",nama roller coaster ni.konon nye kita flying like stingray la. time nk naik,ada masalah ngan Manta.hoh!takut jugak.sbb dh bratur panjang,kami tetap nk naik!
>haaaa~sepatutnya ia menakutkan.tapi sebab ak risau benda lain (phone cam nk tergelincir dari jeans,spek cam nak terjatuh jugak,n tudung pun hancur;jatuh ke depan),akk tak rase takut pun.wawawa~
>satu je masalah naik MANTA ni.klu pakai spek,mmg tak sesuai.sbb spek mate restrict kn penglihatan kita ke depan.huhuhu
>alhamdulillah,kami selamat.bad news,MANTA kene tutup sbb masalah technical lepas tu.huh,sangat menakutkn (FYI:Manta is a new roller coaster in Sea World Orlando)
lepas tu,jln2 tgk binatang,ada penyu,dolphins,penguins,etc.BEST!!

3 Jan
>bergerak dari Orlando,ke Memphis
>singgah kat SUN Studio,where Alvis Presley recorded his songs.
>Memphis nye bandar sangat menakutkan.
>bandar dia sangat sunyi.ramai org itam kat situ.takut!
>malam tu jugak,kami bergerak balik ke Tulsa.
>alhamdulillah,kami sampai Tulsa dgn selamat.

4 Jan
>hantar kereta kat airport
>road trip winter break 2009 kami berakhir.Alhamdulillah,semua berjalan lancar,n we all have FUN!

Tuesday, December 15, 2009

old friends

hahaha....funny,can't believe what is happening right now.

x sangka in one night,sy jumpe balik kawan2 lama sama se
kolah rendah n menengah dulu
hanya kerana sy upload 2 gambar kelas time form 2 n 3 kt facebook
lepas tu,ramai kawan2 add sana,add sini.meriah!!

alhamdulillah,
kita bertemu kembali
>ada yg lupa giler2 kwn 1 kelas (kesian both of them-->sorang merajuk sbb kwn x ingat die,sorang lagi stress cube bring back the memory)....hihihi.klakar
>ade yg ingat muka jer,name lupa
apa tak nye.semua dah macho2,cun2 bile dah besar.
pas tu,kite sume busy ngan study.sampai x de mase nk jumpe2.

apa2 pun,saya harap gambar2 tu dapat bawak balik memori ki
ta time sekolah dulu dan mengeratkn lagi tali silaturrahim antara kita yg dh nk putus daaa.....

thanks guys yg dah add sy.

harapan seterusnya:want to meet them face-to-face in the future.yea!

Friday, November 27, 2009

Some pictures n video from AAR concert

Cain's Ballroom

All American Rejects

video
Swing swing

Thursday, November 26, 2009

All American Rejects


woooooooohoooooo......

All American Rejects!!! I love U!!!!!
hahahaha
best sgt2.die buat concert kat Cain's Ballroom,downtown Tulsa.
They are from Stillwater,Tulsa.So,mungkin lepas concert ni terus ke rumah sambut Thanksgiving.
bijak2x...hihihi
aper2 pun,aku sangat ENJOY!!!

Monday, November 23, 2009

I ride a Mustang

TodAY Nov 22 2009
around 7 pm, I was ....

in a Mustang.......woooooooohoooooooo!!!
sooo coooooooooool
thanks to Feras,though it was not his car; his friend's car, we have a chance ( maybe once in a life time) to ride a Mustang GT.

Its sound,when you start the engine,wow! so wow!....sume org mest tgk....hihihi
sgt laju.klu kerete ak,mesti dah bergetar2 semua skru klu bwk 100mph...huhuhu

kitaorg jln2 around Tulsa,pergi mkn kt Panera,pergi Walmart n pergi main bowling.
sgt seronok n ak rase this is the best thanksgiving break i have....w
/pun x pergi mana2,tp kitaorg berjaya buat sth yg sgt interesting compared to others yg pergi jln2....yes!!!

mcm slogan Walmart "Save money,Live better"



inside the car--exactly the same

Sunday, November 22, 2009

Nak!nAK!NAK!nAK!

hehehehe...

kalau lah....

aku ada banyak pitih,
eeee~gere nyo tgk brg2 ni,nop beli tapi tok brapo cukup duit.....huhuhu
x pe,kite beli skit2....hihihi (masih x mau sedar diri)..*wink*


Barang2:

(/) sweater - Hollister (sale) ~usd30
(x) handbag
(x) boot
(x) kasut pi kelas - tried 1 puma shoes.want to wait for the black friday.hihihi.hope its price will be cheaper.



Holiday plan:

(x) the mines - bas 2 alam
(x) the lost world of tambun




Tuesday, November 3, 2009

TabaH Giler...

Salam,

akhirnya ada jugak sikit masa untuk ku tulis something kat c-ni.

tak ku sangka,ak ada nilai2 murni (nilai2 murni?? hahaha) ini....hihihi
tabah.tabah giler aku hari tu.begini kisahnye;

October 28,2009 wed
>malam
buat homework reservoir.hanya Tuhan yg tahu,susah gilerrrr homework ni.
buat punya buat,dalam kul 2 pagi lebih ak pun blk ke apartment.....dgn hw yg masih x siap.
"sambung wak esok la,kelas reservoir kul 6pm pun esok"
....lalalala~

October 29,2009 thu
>hari plg sibuk
>9.30-10.45 - sedimentary rock and processes class
>pergi breakfast-egg & cheese sandwich
>12.30-1.45 - drilling I class
>blk smayang,terus ke KEP sambung buat reservoir hw
>3.30-4.45 - physics of the earth class
>blk smayang,terus ke KEP sambung buat reservoir
>6.00-7.45 - reservoir engineering class - h/w x siap sepenuhnya,ak anta jer.lantak la...
>blk smayang
>terus ke SubWay,makan dinner
>lepas tu, pergi KEP study tuk computer applications exam
>study punya study,kul around 3 balik apartment,tido

October 30,2009 fri
>8.00-8.50 - computer applications class -exam
>jawab punya jawab,x jumpe2 jawapan
>9.00 - buat correction
>around 10-10.30 - gi breakfast - egg&cheese sandwich
>lepas tu sambung lg buat correction,around kul 2 jumpe jawapan
>anta correction,lega~
>balik smayang
>3 pergi gym,sbb gym tutup kul 5.30 ari ni,ada homecoming
>lari2,main2,kul 4.30 perut terasa lapar yg amat....huhuhu
>pergi Quick Trip beli something ringan2 jer.end up beli salad.x nk mkn berat2 sbb malam ni ada buat makan2.
>sampai rumah,smayang,rehat2 jap then continue with cooking plak
>potong2 ayam,buat sup ayam jer
>lepas isyak,around 8,tetamu start dtg.all are malaysian students....hihihi
>makan2,ada yg berkareoke jap,then main MAFIA
>main MAFIA sampai kul ~1am.best tak best main MAFIA ni...hihihi
>lepas tu sambung plak main teka teki,kenekan junior2...hahahaha
>around 2.30,game habis,semua org blk.everyone ENJOY!!
>smayang isyak,huhuhu....then masuk tido.

THE END........

activity ni ak buat bersama2 house-mate ku.kami sama2 tabah...weee~
additional note: *kami balik rumah hanya tuk smayang*huhuhu

Monday, October 26, 2009

sandwich sedap

easy, healthy, emmm... emmm... sandwich.

slalu,time nak ada exam,tgh2 study musti rasa lapar.
biasenya saya akan cari makanan yg mudah dan mengenyangkan.
slalu saya buat sandwich letak tuna ngan american cheese.
tapi kali ni,saya try letak2 bende lain....turn out--> sgt sedap.....hehehe

bahan2: (1 hidangan)

1. 2 keping roti sandwich
2. tuna or sardin (sy guna tuna in water,then cook it with yellow onion (bwg besar),garlic and jalapeƱo sbb x de cili,klu x nk pedas,x yah letak cili)
3. swiss cheese (boleh guna american cheese,tp swiss cheese lg sihat dari american cheese-->its ur choice)
4. sayuran (tomato,timun,lettuce-->boleh tambah sayur lain klu nak)
5. sandwich maker

cara2:

1. panaskan sandwich maker (lampu akan menyala-->bergantung pada brand)
2. sambil tu,letak tuna @ sardin atas roti
3. letak sayur2
4. letak cheese atas sayur dan akhir sekali letak roti yg satu lg kat atas cheese tu...hihihi sorry tak pandai nk explain cam dlm buku2 resepi
5. apabila sandwich maker tu dah panas (lampu padam),letakkan roti tadi ke dalam sandwich maker dan tutup
6. apabila lampu kembali menyala,maknanya sandwich sudah siap...atau bergantung pada selera sendiri,yg saya buat,very light toasted,klu nk lebih lama pun bleh,tp jgn sampai hangit sudah~
7. sedia untuk dimakan. sedap klu makan panas2.



selamat mencuba~


Friday, October 23, 2009

adakah kerana aku telah lupa DIA...


aaaaaaaaaaa~~ tension nye

aku dah study malam siang,rase tak pernah lg study this hard since ak kt Uni....(hihihi,ak dulu lupa diri skit,malas nk blajar,enjoy jer yg ak ingat)

tapi bile dah masuk Junior Year,sume subject susah tahap babeng!!
baru tadi aku ada exam drilling
aku ingat aku sorang,ingat ak study tak cukup lagi,rupe2nye memang susah exam tu. tgk past exam,kacang jer.apa la~~ waaaaaaaa~
ak takut tak dapat A,or B (tp tak nak la B,nk A jugak)

meng-yong!!! aku study sampai pagi,pe hal ni.tak leh jawab gak.....pe susah sangat nk gali lubang ni.kang ak gi tanya org gali kubur baru tau!!!

OR

'''aku dah lupa kat Dia.kalau nk ikutkan,segala2nya dariNya.Ilmu,kefahaman,minda,akal,... semualah'''

Ya Allah,aku rase,mmg aku telah terlupa Engkau.Maaf kan la aku,Ya Allah.siapa lah aku nk lupakan Dia.teruknya aku ni...bende lain bleh plak ak nak ingat2.

Ya Allah,bantu lah aku.Ampunilah dosa2 ku.Jaga lah diriku agar aku tak lupakan Mu lagi.Ketuklah pintu hatiku,jikalau ak terlupa.Ya Allah,berikan lah kejayaaan kepada ku.Berilah kajayaan kepadaku Dunia Akhirat.

) ; ......huhuhu,hanya Engkau yg sentiasa mendengar rintihan hatiku ini.Ya AllaH.



Thursday, October 15, 2009

kerana saya seorang perempuan?

bukan nk ngaku diri ni baik sangat. tapi berbaloikah saya klu buat baik kat awak tapi awak tak pernah pun terfikir nk buat yg sama terhadap saya.bukan saya nk mintak balasan ke apa,cuma.....

tiap kali besday awak,saya selalu fikir nk bagi hadiah apa kt awak,tp pernah tak awak terfikir nk bagi hadiah besday tuk saya?

tiap kali ada event penting,saya selalu terfikir nk buat makan2,tp adakah awak join party ni dgn hati yg ikhlas,atau sebab terpaksa,atau sebab "dah org ajak makan,saya dtg la"?
saya buat majlis2 cam ni cuma nak eratkan ikatan silaturrahim antara kita.kisahkah awak ttg ikatan ini?"apa penting sgt hubungan ini hingga saya tak leh study?"lebih baik saya gi study" kan?

apa awak fikir pasal saya.saya tau saya bukan student yg bijak.CGPA saya pun jauh beza dgn awak.perempuan plak tu.engineering is not your thing....maybe that's what you think.sebab tu,mungkin,awak tak nak study sama2 dengan saya.tak nak satu group ngan saya untuk project.takut saya tiru awak nyer hw @ assignment.takut saya tak buat apa2 tuk project.nanti awak kene buat semuanya.mungkin...

kepada awak;

awak silap.itu bukan saya.saya pun student gak.nk jugak masa untuk belajar.dan saya juga engineering student.sama macam awak.saya mmg suka bende2 ni.saya mmg suka computer.saya mmg suka sciences,maths. jangan pandang rendah kebolehan saya.
saya akan berubah.berubah kepada menjadi seorang pelajar yg rajin dan berjaya.saya boleh buat hw,assignment,or project tanpa awak.jika itu yg awak mahu.dan saya yakin saya boleh buat lebih baik dari awak.
dan awak tak perlu risau lagi.saya dah tak nak jadi terlalu baik.baik sangat.lebih baik saya isi ingatan saya dengan pelajaran daripada kusutkan fikiran saya ttg hadiah hari jadi ataupun party harijadi awak.
saya boleh buat semua itu,kerana saya seorang perempuan.


huhuuu.....berat hati nk buat semua ini.ia seperti telah sebati dengan diriku.tapi perlu tempuhi jua.demi masa depan.bantulah diriku ini Ya Allah~hanya Engkau yg memahami diriku~berilah yang terbaik utk-ku

Wednesday, October 14, 2009

it's drizzling

hmmm....
dari pagi sampai malam
asyik ujan je
tapi tak lebat,renyai2 saja
(ak panggil ujan kecik2)....hehehe
best gak la ari ni
sejuk jugak
dalam 11-13 oC

dan ari ni
macam hujan jugak
aku berjalan
dan
berjalan
dan
berjalan
tak henti2
dah kelas dari kul 12.30pm
berlanjutan ke 7.15pm

lepas kelas kul 7.15
pergi mkn kat Desi Wok
lepas tu
ke Jerussalam beli ayam HALAL
lepas tu
ke Reasors beli telur & roti
lepas tu
ke Library anta buku
lepas tu
sampai umah,main FB
lepas tu
kene buat take home quiz
sebab kene anta by noon esok

haaa~
hari ni hari yg agak penat
tapi
aku agak tenang
because it's drizzling outside


Sunday, October 11, 2009

Engineer without a calculator??

can an engineer live without a calculator for an hour at least?
hahaha....who can answer this.
weeeeeeeeeeee~ just let me answer la....

OMG,I left my GDC (Graphic Digital Calculator) at home.There's no way I can answer these questions without my GDC....wawawa.

and the answer is NO!! an engineer can't live without a calculator.

hmmm.....ak rase memang benar la.calculator mesti ada,tapi bukan sepanjang masa.Klu bleh tiap kali ke kelas la.
klu ada exam or quiz,mesti ada calculator walaupun soklan tu tak guna calculator.Bukan apa,juz in case kene guna calculator...

maths,equations dlm engineering subjects, klu tak guna calculator....boleh fail paper tu.cam ner nak congak klu nombor2 die boleh sampai beribu2 ataupun boleh jadi sekecil 10^-27

engineer macam doktor gak la...cuma mungkin die tak deal ngan manusia. and "time is $$$", kata prof drilling aku. ye,betul tu,prof drilling ak pernah gi tau,jika ada skit je mistake semasa tgh drill....a company boleh rugi $millions.
hmmm...baik fikir tul2.ok?

kami pun nak cepat jugak time buat kerja.so,klu nk cepat....mesti ada CALCULATOR...
and a mistake is unacceptable

p/s:bukan nk condemn computer,computer pun penting gak.tapi tuk simple calculations,lg senang guna calculator.betul tak?...hihihi


Sunday, October 4, 2009

7 hours of shopping

October 3,2009 - Jumaat

kalau kat malaysia,dah nk sampai KL dah ni klu naik bas dari KB....hahaha
entah brape kilometer aku jalan tah,dah la aku puasa ari tu.mmg perempuan la...=D
klu shopping,tak ingat dunia

ari ni,aku plan ngan rumet ak,lepas exam computer applications nk kuar shopping.sejak dua menjak ni,dah lama tak kuar gi mall.too busy with classes, quizzes, exams & homework.
kene plak
lepas exam comp apps,rase nk lepas tension sgt2. arrrrrrrrr~~~

kali ni,kami tak pergi berdua,ada 2 org jejaka "Tabah" yg nk ikut.JOm la~

kitaorg gi Woodland Hill mall kat 71st sbb mall ni plg besar kat Tulsa.ajat asal nk beli sweater jer,sbb dah start sejuk.
alik2,ak tak beli pun sweater.end up beli 1 psg baju n legging kat Forever 21.
tiba2,ak tringat yg ak nk beli shrug...bg senang skit nnt nk beli baju kat sini.sini susah nk cari baju long sleeves.pikir,klu ada shrug,bleh beli jer baju lengan pendek,pas tu sarung jer shrug tu kat luar....@bagusnyer idea@ hihihi

aku pun round2 kat Dillards n JcPenny.round punya round,tak jumpe2...cis!!!
wat penat jer,dah la poso ari tu....
tp,mmg benar la,wanita ni "tabah".Tabah buat apa saja,walau mereka berada di dalam keadaan cam ner pun.sbb tu-la Allah bagi tugas sorang IBU kat wanita. =D

kat mall tu,kitaorg sempat 2 kali
sembahyang,n bukak poso skali.lepas penat pusing2 mall,kitaorg pi mkn thai food kat LanaThai.sepa tak lapa klu dah jalan dekat 4 jam kat mall tu....
aku order nasi goreng ngan kepedasan 2 sahaja...n mintak air kosong saja (sbb nk jimat-student katakan...hihihi)
lepas kenyang makan,kitaorng terus ke Wallmart,nk beli brg2 tuk rumah plak.Aku beli lansir n lampu tuk bilik ak...hihihi.meriah skit bilik ak tu nanti.n tak lupa beli roti.Roti mesti ada kt dapur tu,MESTI....klu tak......hmmm~paham2 la sdri (Hint:student life,ihik)

lalalala~hampir 7 jam in total kuar2 gi mall,makan2 dan beli2 brg.walaupun penat,tapi ada byk bende yg kami dpt enjoy sama2

part plg best: 1st,ak try satu alat ni kat Walmart,alat tuk check blood pressure.check2,alhamdulillah,aku normal. pas tu aku pun cadangkan kat kwn2 yg lain...jom r try.free2...hihihi.
haaaa~semo org try,alik2,dlm 4 org tu,ada la sorang ni yg tak normal...hahaha.takpe2,nanti byk-kan minum air yer =P (ni pun nasihat tuk diri ak sendiri gak)

define "TABAH"-hahaha...lets me define tabah.Tabah yg aku maksudkan bg budak2 lelaki tu yelah,diorg mmg tabah la kene jln2 sampai 7 jam.maaf la korang,kami pompuan,klu setakat 1 jm kuar shopping,aku prefer tido kat bilik jer...hihihi

time bow-ring2 wak hw drilling kat KEP lower level

lepas semua bende selesai,HW,EXAM,EXAM CORRECTION

jejaka2 yg Tabah itu...ihik~

Thursday, October 1, 2009

Ketenangan Malam



Malam ni aku rase tenang skit,daripada homework yg selalunya menghentam kepalaku dan exams or quizes....

Perjalanan malam aku bermula;

kami ke Starbucks kat Collins Fitness Center
coffee Latte ngan caramel n whip cream
cukup tuk memanaskn badan time sejuk2 ni
***************************************************************************
dekat2 kul 10,ak berjalan sorang2 ke Mc Farlin Library
kerna homework Reservoir yg blum siap
ak suka library
bau buku,hehehe
cari2 buku
akhirnya jumpa gak buku 'Worldwide Practical Petroleum Reservoir Engineering Methods'
malam ni tak ramai org
tenang jer (w/pun ada perasaan takut gak)
siapa kata Tulsa tak best?

*dari library ke KEP**tu~apartment-ku*

*naik tangga**bukak pintu~da sampai umah.yea!*
*****************************************************************************
{nk buat hw reservoir ni esok la~},monolog dalaman =P
tiba2,rase nk buat skrg la plak
haish!comp ak tak de Excel la~
ni maknanye kene gi KEP
KEP = my second house n actually an engineering building kt TU
nk kul 12 dah ni
sib baik KEP tu tak sampai 2 minit dr apartment ak
pergi je la....hihihi
*****************************************************************************
ak pun buat la hw reservoir tu
lalalala~~
1.30 baru siap
rumet ak pun ada skali
buat sama2 cepat siap la skit n bleh check klu ada silap kt mane2
******************************************************************************

bfr sampai apt Brown Village
kami klik sana,klik sini
sbb x de org
n mlm ni sgt best
angin mmg kuat skit,sejuk2 panas gitu

*
*check surat dulu-favourite kami...hihihi (x kira siang,mlm)*
*******************************************************************************
aah~ak tak leh tido
ni la akibatnye
sapa suh minum coffee klu tak nk study sgt
akhir kata,ak kene paksa tido
sok nk poso 6,ada kelas smpai kul 7 lak tu
semoga ak sentiasa mendapat ketenangan seperti ini
ak suke`
ameen~
*******************************************************************************
tido zzzzzzzzzzzzzz~



pic:view dari library ke arah 5th Place

Saturday, September 26, 2009

Raya datang lagi~



Raya datang lagi~
yeeeaaaaaa....

ala~taun nie dah 3 kali aku kene raya kat sini.tak leh raya sama ngan family.
sedih nye. huhuhu~
bukan saja raya,puasa pun tak sempat.lg huhu.
tapi raya tetap raya.kita kan org malaysia,raya tu 1 bulan. =D

halamak~minggu lepas raya ni aku ade 2 exams,minggu depan lg-nye,ada 1 exam dan 1 quiz.tu tak termasuk homework2 yg memenigkan kepalaku.....hadoi,sakit palo nyo....

usah risau semo tu,tolak ke tepi jap...hehehe,nie ak nok tunjuk betapa gembiranya aku raya taun ni...arap2 ma famille tak risau pasal ak,sbb aku happy selalu

n buat cousin ku,kak long~kak ana mintak maap,lambat upload gambar.kak ana sgt busy this sem....

~~~~~ta-da~~~~~
a) sblm gi smayang raya...sempat agi amik gambar~peace~

b) malaysian students in Tulsa + schlumberger trainees














c) ngan rumet -n- kawan dr Oman


d) ngan juniors-first time diorg raya kat ober-c


e)marilyn,syiro,me~,meredith (all in malaysian dress)


Sunday, September 20, 2009

Hari yang Syahdu dalam hidupKU~

19 september 2009,6.oopm

lagu paling merdu,syahdu yang aku suka dengar......takbir raya
lagi syahdu,lebih2 lagi tahun ni tahun ke-3 aku beraya tanpa keluarga di sisi
aku jumpa website ni, http://www.livetvcenter.com/rtm_tv1_606.asp , bleh tgk live streaming tv1,tv2,wtv8 dan cyberjaya tv
aku slalu pilih tv 1,sebab aku suke...hihihi
n alhamdulillah,aku dapat dengar takbir raya dalam tv1...bukan nak kata kat sini,US tak de takbir raya.ada tu ada tapi tak semerdu kat malaysia...huhuhu

aku dah call keluarga kat malaysia tadi....kecek nge abah,nge ma,adik,lili (hihihi....lili yg sangat nakal...suko kekoh jarum saat kat tepi telepon,sapa tok gerok doh jarum tu)

Hari Raya Aidilfitri,bererti kembali ke fitrah kita sebagai seorang manusia.Sebab itulah kita berpuasa sebulan dahulu di bulan Ramadhan sebelum kita menyambut Aidilfitri.
Kenapa Allah menyuruh kita menyambut hari ini?

Setelah sebulan berpuasa,hati kita jadi bersih,kita berjaya menahan diri kita daripada berbuat kejahatan.hati kita sudah bersih.dan fitrah manusia ialah mempunyai hati yang bersih sebagaimana kita baru dilahirkan.itulah aidilfitri,hari meraikan kembalinya kita kepada fitrah kita.subahanallah~maha besar Allah yang mengetahui segalanya di atas mahupun di dalam perut bumi itu sendiri.

hari raya pertama,ma aku masak nasi dagang terengganu...hihihi (my fav).ni first time die try.slalu die masak nasik dagang guna beras siam (yang ade corak,color perang2,ungu gitu) dan hari ni gak ma aku gi smayang raya kat balasoh kubur berimankan adiknya.

Inilah kasih sayang anak kepada ibunya,ajal pun tak dapat memutuskan hubungan murni,semurni ini.tak pernah aku jumpa,tak pernah aku dengar,tak pernah aku tengok sebelum ini.Ya Allah,jadikanlah aku seperti mereka.

Sayang nyer mereka pada ibunya yang satu,walaupun pernah terhalang daripada menerima kasih sayang yg sepatutnya daripada seorang ibu tika beliau masih hidup,mereka tak pernah tidak berhenti untuk menyayangi ibu mereka walaupun kini mereka berada di alam yg berbeza.

Sib baik abah ku paham situasi ni.die bagi gak ma aku pi smayang kat balasoh (surau) kubur.

Apa2 pun,aku tumpang gembira jugap,w/pun aku duk 13 jam away from malaysia. =)

~Selamat Hari Raya Aidilfitri,semua~

wristlet tuk raya taun nie...hihihi.sgt suke weeeee~~



Thursday, September 17, 2009

Wasiat.....Perebutan Harta?

Hari ni terasa nak tengok Wnita Hari Ini kat TV3 website.....mmg favourite aku rancangan ni.
sebab ak duk kat US,salah satu cara ak nk lepaskan rindu tgk cerita2 kat TV3,ni la caraku...hihihi

tapi hari nie,tak la kenape,lepas aku tekan jer whi ,terkeluar topik nie,padahal ni rancangan 5 Jun 09.pada pandangan ak,ingat die akn tayangkan rancangan whi yg terbaru.
~~~mgkn ada sesuatu yg Allah nk tunjukkan kat ak bulan ramadhan ni.

dalam rancangan kali ni,kepentingan meninggalkan @ menguruskan wasiat sebelum kita pergi meninggalkan dunia ni untuk selama2-nya ditekankan.

`malas nk explain panjang2....tgk la sendiri ye kat www.tv3.com.my
lepas tu kita bleh bincang sama2....yey!
ak sebenarnya tak de masa nk berblogging ari ni,byk homework,tapi sbb topik ni,rase bih baik luang skit masa.

~siapa kita? tanya diri sendiri.........

Tuesday, September 15, 2009

thank you from me



"no man is an island" John Donne (1572-1631) - Human beings do not thrive when isolated from others.

Yes!for me.....it's true.
That's why we need family,friends,and that's why Adam needs Eve~

Keluarga/sanak saudara:
-mereka lah darah daging kita>>kita punya perkaitan dlm DNA kita
-mereka lah yg akan tolong kita time kite tul2 dlm kesusahan,perah nunggeng,kesedihan yg amat sgt
-sumber ilmu
-get information bout something that we dont know but we want to know
-etc...pikir2 la sdri.you know them better

Teman2:
-tempat kita bergembira
-boleh jadi tmpt meluahkan perasaan
-sumber ilmu
-etc...etc...etc....lo pikir la sdri....u know them better than me

apa2 pun,ak sebarnye nk cakap sal "get information bout something that we dont know but we want to know" ni jer...hihihi.

ak nk btrima kasih byk2 kat cousin ku,kak long.she's helped me lots.If I dont have her,I might not know bout these.
bukan tak leh tanya keluarga sdri,tapi bila situasi tak mengizinkan,this is the best time to have her.....
i dont mean to use u,kak long...huhuhu

niway~ginih critonyo:(kecek klate la plok)
-alhamdulillah~trimo kasih kak long sebab share cerito2 nie.kak ana tok sanggup nok tanyo ma kak ana pasal mek.kak ana tahu ma mesti sangat2 sedey time tu.anok mano tok sedeh klu mok dio doh tak dop....huhuhu
-tanpo kak long,kak ana tok tau situasi 10 september 2009 tuh.u're like my webcam....hehehe.kak ana bagaikan bleh napok,dengar setiap bendo hok berlaku...ganah teh sepupu aku nie!!!hihihi
-loni,kak ana tau,meme mek gi nge tenang,dengan senyuman di bibir,tanpa sebarang dosa,ameen~ (seperti seorang bayi yg baru dilahirkan),wajah mek berseri2,jasad mek sangat wangi,palo mek surut,mek sangat rik'nge (mudoh ore nk urus mek),jasad mek jadi kecik jah.
~~alhamdulillah,alhamdulillah~~cucumu ni tak kan bersedih lg ngan pemergianmu kerna ak tau dikau pergi dengan tenang.
-perginye Mek menemui Allah sama seperti perginyo Mok menemui Penciptanya.Pemergian Mok malam tue diiringi oleh hujan renyai2.aku masih ingat.Hujan tu turun tiba2,tak lebat,sekadar mengiringi pemergian seorang guru al-quran terkenal di kampung ku.sangat sayu malam itu~...namun aku tahu,hujan adalah Rahmat dari Allah.Allah sedang menunggu Mok time tue.Allah mengirimkan malaikat2-Nya bersama hujan rahmat-Nya tuk membawa Mok menemui PenciptaNya pada malam itu.
~~alhamdulillah~alhamdulillah~~pemergian moyangku juga aku redha kerna ak tau dikau pergi dengan gembira.Mok pergi tanpa sakit,tanpa nyanyok~inilah petua org yg dadanya penuh ngan ayat suci al-Quran.Allah tak akan bagi nyanyok padanya sehingga ke penghujung hidupnya.
aku pun nk jadi cam Mok retek....insyaAllah

trimo kasih kak long sekali lagi