Sunday, October 11, 2009

Engineer without a calculator??

can an engineer live without a calculator for an hour at least?
hahaha....who can answer this.
weeeeeeeeeeee~ just let me answer la....

OMG,I left my GDC (Graphic Digital Calculator) at home.There's no way I can answer these questions without my GDC....wawawa.

and the answer is NO!! an engineer can't live without a calculator.

hmmm.....ak rase memang benar la.calculator mesti ada,tapi bukan sepanjang masa.Klu bleh tiap kali ke kelas la.
klu ada exam or quiz,mesti ada calculator walaupun soklan tu tak guna calculator.Bukan apa,juz in case kene guna calculator...

maths,equations dlm engineering subjects, klu tak guna calculator....boleh fail paper tu.cam ner nak congak klu nombor2 die boleh sampai beribu2 ataupun boleh jadi sekecil 10^-27

engineer macam doktor gak la...cuma mungkin die tak deal ngan manusia. and "time is $$$", kata prof drilling aku. ye,betul tu,prof drilling ak pernah gi tau,jika ada skit je mistake semasa tgh drill....a company boleh rugi $millions.
hmmm...baik fikir tul2.ok?

kami pun nak cepat jugak time buat kerja.so,klu nk cepat....mesti ada CALCULATOR...
and a mistake is unacceptable

p/s:bukan nk condemn computer,computer pun penting gak.tapi tuk simple calculations,lg senang guna calculator.betul tak?...hihihi


2 comments:

safiyya said...

that is right kak ana.engineer=kalkulator=mesin kira2=bukan mesin cash.hik2

nur iman said...

hehehe,...engineer is a mesin cash,tapi untuk cash in,buke cash out...hihihi