Sunday, May 30, 2010

sangat 18+

LUSH!LUSH!LUSH!

lagu Dakmie - yang terindah tu mmg sesuai untuk LUSH
mari ramai2 kita dengar cerita pasal pertemuan pertama kami;

berlaku di Dallas jugak.huh!cuba fikir,benda apa lagi yg sy buat selain daripada shopping kalau pergi Dallas,Texas.hahaha.Tapi ni dekat Galleria Mall.

semasa spring break 2010.sebenarnya sy jalan berdua dgn housemate.bosan tunggu budak2 laki main kat six flags (taman tema yg ada roller coaster semua2 tu la).semua barang yg nak dibeli dah dibeli.

sbb dah tak de apa nk beli,kami decide nk window shopping plak.tiba2 terpandang kedai LUSH (oh,kedai rupanya.ngeh3x).kedai apa pelik sgt namanya ni.first2 takut jugak nak masuk.tgk la nama die;LUSH.oooo~ scandalousss...

apabila dh sampai kat depan kedai,nampak menarik plak barang2 yg dijual di dalam tu.semua HANDMADE.barang2 dia tuk seluruh badan.dari hujung rambut ke hujung kaki.unik dan comel.mewangikan,melembutkan....kikiki.siapakah?apakah? LUSH ni.

ok,dh penat putar belit ayat,LUSH sebenarnya fresh handmade cosmetic.syampu,sabun,scrub,perfume dan macam2 lg la;semuanya dibuat daripada bahan semula jadi dan yg penting handmade n tak pernah ditest kat animals.walaupun harganya agak mahal skit,tapi beli jugak.sbb sy jenis yg concern skit pasal bahan2 organic ni. =)

antara barang2 cosmtic die yg unik n comel2 tu ialah "bath bombs".WOW!WOW! bomb???
yg ni,cara nk guna dia:klu ada bath tub lg elok.lepas isi air secukupnya dalam bath tub,lepaskan bath bomb tu dlm tu.nanti dia akan larut dan bolehlah kita relax2 dlm tub.dan nama2 setiap barang2 cosmetic LUSH pun agak unik.sy ada beli satu Bath Bomb tuk kawan sy as a present...nama dia "Sex Bomb" hahahaha n description pasal "Sex Bomb" ni:"I love the scene of Jasmine,It's so Feminine and SEXY,this is a girly,ballistic,BUT it's for GROWN UP GIRLIES".kikiki
nama lain tuk Bath Bomb:avobath,big blue,sakura,supernove,space girl,geo phyzz,golden slumbers,ickle baby bot,etc dan setiap ni berbau lain2.
bayangkan la nama2 tuk produk2 lain.hihihi.sgt unik.

produk2 lain:
lip scrubs (??),Bubble Bar (??),Soap,Shower Smoothies (??),Shower Jellies (??),Massage Bars (??),Liquid Shampoo, Bar Shampoos(???) ,etc -->penuh dgn persoalan.cam tak masuk akal kan?

lepas first time jumpa ngan LUSH,saya n housemate beli untuk diri sendiri dan jugak sebagai hadiah tuk kwn baik kami kat Tulsa.Lepas mereka cuba,mereka jugak terpesona dgn LUSH ni.sampai sanggup pergi Dallas semata2 nak beli LUSH.hmmm....

WOW!mmg LUSH!!untuk tahu lebih lanjut pasal LUSH,boleh tgk kat website dia----> LUSH

kali ni kak ana beli hair treatment "Jasmine and Henna Fluff Eaze" dan bunga tu pun sebenarnya bath soap-my birthday present drp Meredith (kwn sy yg sama2 teruja ngan LUSH)


I'm in Love with LUSH!

Lagu ini ditujukan khas untuk LUSH




"DAKMIE - YANG TERINDAH"

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

Aku BENCI kamU

Oooo....aku buat baik kat ko,ko sakitkn aku ye...
jage ko....amik nih *dush* hahaha,tak de la sampai nk buat betul2.tu buat ngan mulut je.
macam aku tak kenal ko ni,dari luar nampak cantik,perfect.....tp bila dah dekat die gigit2 lak kita.sakit woo~
sib baik kita nk berbaik2 ngan die jugak.tgh2 broke pun sanggup cari ko.bukan nk pinjam duit,nk bagi duit lagi.haa~baik tak kite?

dengar sini ye [kasut baru]: kulit kaki kite ni sensitif skit.lembut sgt.kalu first time pakai ko,kalu tak melecek tak sah.uhuk!pah tuh jadi uduh kaki kite.bo la wak gitu deh.sian la ko kito.kito bukannyo bodoh wak tok tau kat tulisan2 kat badan ko cam saiz, bahan ko dibuat...mmg doh teliti sgt dah,mmg dh keno ngan kite.tp yg aku minta daripada ko bukan suh gigit2 kaki kite,tp jadi sahabat baik kat kaki kite tu.senang kan?kan?

ni je la harapanku kat kasut2 baru yg baru dibeli kat factory outlet Dallas tadi.hihihi

*inilah kisahnya*

tgh2 broke pun bleh lg beli sampai 2 pasang.tp sy suka


TAMAT

Friday, May 28, 2010

Coconut Cupcake Story


salam,

Cerita ni berlaku semasa Summer 2010,2-3 hari sebelum summer class start. memang dah lama teringin nak buat cupcake sendiri (from scratch, bukan beli yg ready-made-flour)

sbb nk bagi nampak sy buat cupcake ni ada sebab,sy buat satu party kecik2, only girls are invited n sy bagi nama party ni "Summer Celebration".
rupanya summer tak berpanjangan.... tornado tiba2 datang ke Tulsa.jd party kami tak lama.hihiih

apa2 pun,kat sini sy nk share la resepi tu.sy amik resepi ni dari website Martha Stewart.
cupcake ni sedap...yum2x.tak berapa manis sgt mcm cupcakes/cakes US lain.sedang2 gitu. =)

tuk 21 cupcakes

bahan2:
1 3/4 cawan tepung serba guna [all-purpose flour] (tepung biasa la,bukan tepung kek)
2 sk baking powder
1/2 sk garam halus
1/2 cawan kelapa parut yg manis (sweetened shredded coconut)
6 oz (1 1/2 sticks) unsalted butter, lembutkan
1 1/3 cawan gula halus
2 biji telur saiz besar + telur putih daripada 2 biji telur bersaiz besar
3/4 cawan santan (unsweetened coconut milk) -sy guna yg dalam tin
1 1/2 sk vanilla extract

Frosting:
sy tak buat frosting dia.sy beli cream cheese frosting je.klu nk tahu lebih lanjut,sila pergi ke website martha stewart. =)

Cara2:
1.Panaskn oven 180 degree Celsius.Sediakan standard muffin tin dan letak paper cup dalam setiap acuan.
2.Campurkan semua bahan2 kering (bahan2 yg di highlight merah) di dalam mangkuk besar.
3.Pukul butter dan gula di dalam mixer sehingga ringan dan kembang.Tambah telur,satu demi satu.
4.Kurangkan kelajuan mixer kepada yg rendah.Masukkan bahan2 kering sedikit demi sedikit,dan selang selikan dengan bahan2 basah (bahan2 yg di highlight biru) sehingga habis dan pastikan diakhiri dengan bahan kering.
5.Masukkan adunan ke dalam setiap acuan, 2/3 penuh.
6.Bakar selama 20 minit ataupun sehingga kek masak.Sejukkan cupcakes di atas wire rack.
7.Apabila sudah sejuk,bolehlah frostingkn cupcake2 yg cute tu.
8.Cupcakes ni boleh disimpan selama 3 hari.

note: sk=sudu kecil
pic:saya punya acuan kecil je.sy dapat dlm 72 cupcakes.

Selamat Mencuba =)

Thursday, May 27, 2010

org sibuk pasal kahwin




salam,


ini kak long tag.sorry banyak2 sbb baru reply.
hmm...kene ckp pasal kahwin.tak pernah merancang pun sebelum ni tapi ada la jugak terfikir2.hihihi

k,jum tangok apa yg selalu kak ana fikir2kn pasal kawen ni =D

Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with d wedding plan!=) At the end, choose d people u want to be tagged. You have to tag the person who tagged you.
If I tagged you, it's because I want to know about u!=)


1. how old are you?
I'm 23 years old

2. are you single?
Yup!

3. at what age do you think you'll get married?
insyaAllah 25.nak ada kerja dulu baru kawen ;)

4. do you think you'll marry the person you are with now?
I don't have someone special but I do have one in mind.I'm not sure but I wish =D

5. if not, who do you want to marry?
jodoh di tangan Tuhan.semoga saya dapat someone yg terbaik tuk saya.ameen~

6. who will be your bridesmaid & bestman?
my best friend,Zharif Aimi.hope u can be there =)

7. do you want a garden/beach or traditional wedding?
I like both traditional wedding and garden/beach wedding

8. where do you plan to go on honeymoon?
let's go to an island
tapi klu ada duit lebih, nak pergi over-c:Skopelos Island kat Mamma Mia Movie shooting's location,NZ,Aussie,US

9. how many guests do you think you'll invite?
as many as possible

10. will that include your exes?
I wish I don't have exes n so do him, but if (x want to happen) I have one, insyaAllah I will invite him

11. how many layers of cake do you want?

nak 3 layer.kenapa? i tak tahu.hihihi

12. when do you want to get married, morning or evening?

morning

13. name the song/tune you'd like to play at your wedding.
I Say A Little Prayer for You
Our Last Summer

14. ur wedding colour theme?

lilac purple,light pink,orange,white (sama cam gambar kat atas tue) =)

15. do you prefer fine dining or just normal spoon&fork?knife?
normal cara Melayu.makan ngan tangan la.tp sapa2 nk makan ngan sudu,garfu...ada disediakan. =)
jgn risau.insyaAllah kedua2 tetamu n pengantin bahagia.

16. champagne or red wine?
air sirap! =D

17. honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
days after wedding lah.mesti penat buat majlis n nk tolong2 kemas barang2 lepas majlis tu.

18. money or household items?
both? =)

19. how many kids would you like to have?
nak ramai... 5-6 org.meriah skit

20. will you record your honeymoon in DVD/CD?
of course. nak bagi anak2,cucu2,cicit2,ciat2 tengok balik kisah2 kami.nk tunjuk betapa kami sayang each other =)

21. ur dream present fr0m ur future husband?

give me your royalty,wisdom,patient,love.

22. whose wedding plan would you like to know next
tak de ramai kawan kat sini,nanti2 la ye.


that's it.apa2 je la.hihihi.

dapat award

thanks cik za sbb bagi award ni.n you are one of the beautiful woman I've met.really appreciate the award =)

sebenarnya dh berzaman dah cik za bagi award ni.dulu busy ngan study,tak sempat nak reply mana2 tag yg ditag.hihihi
sekarang,tgh tak busy sangat....kak ana buat la semua benda2 ni.

beautiful blogger...thank u,thank u.perasan lak.tp tak pe la.sbb sy perempuan,dh memang sifat kita,sukakan benda2 indah dan cantik2.dalam al-quran pun ada cakap.jadi mmg betul la.

so,untuk wanita2 di luar sana,jgn segan silu nak jadi cantik,tapi INGAT,mesti berpada2.ada batas2 jugak nk jadi beautiful ni.

tak tau dh nak cakap apa,tgh perasan cantik ni.hihihi.k...c u. bye2.

I am I wish

HAH!! kena tag lagi.ni pun yg berzaman dah.
sbb suka sangat baca blog cik za (my lovely aunty)...terjumpa INI.kak ana kene tag.

ok,jom kita tgk apa yg I am and I wish....
DIRECTION::
- BOLD the statements that ARE true to you
- ITALICIZE the statements that you WISH were true.
- Leave the fibs alone.
- Then, tag 6 people to do the same test





• 170cm tall

• I don’t know what I want at the moment.

• I’m not happy.*

• I hate my friends.

• I hate my life.

• I hate my grades.

I can drive*

I’m bored of driving

• I love dancing

• I go clubbing every week

• Shopping is bullshit

• I have a tattoo of a star.

• I got my navel pierced.

• I have friends that take drugs.

• 90% of my friends smoke.

• I still hang out with my ex, even though our break up was rather nasty

• I’m studying Fashion

I have a business running

• I hate cartoons.

• I hate someone*

I have 10 Lollipops handbags

• I buy CLEO every month

My parents don’t know about my blog

I have an iPod

• I don’t have faith in the current “one”.

My school mates know about my FB

I wanted to be a fashion designer

• I love rock emo bands.

I hate it when people cancel last minute meet ups*

My parents have faith in me

• I’ve bought shoes this month*

• A blogger bitched about me before

• I hate sports

• I hate Italian food

• I hate meeting new people

I hate nail polish

• The mother bear gives me hugs.

• People should start appreciating me

• High school was the worst time of my life

• I have red hair

• I’m a guy.

• I’m scared of my Biology result exam which I’m going to face someday tomorrow.

• I hate vacations

• We’ll last

• I believe in long distance relationships

• I’m going to get high and smoke weed one day soon.

• I’ve robbed an old lady.

I’m starting to like applying make-up

• I was a tomboy

• At times I think I still am a tomboy.

• I love bitching about people behind their backs

I still have a best friend

I have a cat

I hate surprise parties.

• I hate planning parties.

• I’m hot

• I’m a sinner.

• I’ve got a DS light

I have a Wii

• I cant live without music

• Video games are a waste of time

• I miss the father bear.

I love being in love

I know how to cook

• Boys are assholes.

• I hate Math

I’m happy with what I have

• I love horror films

• I slept in my parents’ room for 3 days after watching Scream when I was a kid

My old friends keep in touch with me

• I don’t read newspapers

• The news is such a waste of time

• Blogging is a waste of time

• I hate animals

• I can't live without make-up

• I curse like a pirate.

• I’m happy with my 11 year old car

• I hate people that are smart

• I love Orange juice

• I can’t drink for nuts.

• I believe that everyone in their teens have lost their virginity

• I’ve got a new phone

I’m going to get a new pair of shoes by the end of this month*

I love swimming

I haven’t worked out since March

• I think I’m fat

I love my friends and family

okey-dokiey.sudah siap buat.
nak tag sapa ye?....sy tak de byak teman2 kat blog.nanti2 la ye.

Monday, May 24, 2010

23

ada dua benda sy bleh ckp pasal 23 nih:
1.taun ni sy 'akn' berumur 23 tahun =D
2.sy ditag oleh kak long.........wooooooooo!!!

hmm,dh 23 tahun aku hidup kt dunia ni.macam2 aku lalui, dari sepahit2 digigit nyamuk hingga semanis2 dapat study kat oversea dan macam2 lagi lah. =)

ni first time sy reply tag kat blog ni.tak tau la buat dgn betul ke tak.buah cempedak di luar pagar,ambil galah tolong jolokkan,saya budak baru belajar,kalau salah tolong tunjukkan ye =D

23 fakta tentang diri saya,ni yg kene tag ni.banyak gak tu.selama 23 tahun di dunia ni,sy dah banyak discover tentang diri sendiri.kekadang baru tau yg saya ada kebolehan untuk buat sesuatu yg saya tak tau saya boleh buat; saya dapat tau apa yg saya suka, apa yg tidak; dapat tau apa yg sesuai dan yg tak sesuai tuk diri saya; dan macam2 lg.

k,ni dia 23 fakta tu:

1. saya lahir pada hari Rabu 29 Ramadhan 1407 A.H. (There is a small probability of one day error in the Hijri's date)
2.nok jadi doktor or nurse maso kecik2.sbb terikut2 org.last2,figure out sy tak leh gi ngan biology.hais~
3. saya tak pernah tahu color favourite sy.tp sekarang sy suka color hijau.senarnye sy tak kisah warna apa,asalkn kene n cantik ngan saya.hihihi
4.w/pun saya org kelantan,saya tak suka BUDU.=D.tp klu ado skit2 dlm nasik kerabu tu,makan jugak la.hihi
5.saya suke benda cantik2,sbb tu saya suka makeup.HAHAHA
6.first time tgk movie,main ice skating, makan nasik beriayi n bawak kereta kat US w/pun benda ni ada kat Malaysia jugak
7.suko make kuih (gemuloh mek panggil tepung)
8.suko make sayur.pah tu tok pehe bak po ado ore tok suko make sayur,padahal sayur tak dop raso pong.tp tok semua sayur.peria hok pahit lepeng tu suko. =)
9.suko minum susu jugop.susu coklat tok brapo bulih masuk dlm perut.tok tau bakpo.tp coklat bulih plak make....hmmm ???
10.suko tgk cito kartun,w/pun sgt2 la budok2.
11.saya suke berkebun,bertukang,memasak....sume bende nak buat.hihi
12.think before act,walau macam mana tgh marah skali pun time tu.fikir itu penting
13.suka baca komik,novel tak sangat.
14.suka cerita Adamaya.best la...=)
15.suka bulan Ramadhan.kat Tulsa best,kat Malaysia pun best.can't waiiiit!
16.suke mkn daging itik serati.kalu buat kuzi lg best.hah!
17.family first!!
18.suka binatang,tak kira la kucing ke,anjing ke,....asalkn yg baik2.hahaha
19.emotionless......this is how i define myself.
20.suka pantai..........oh!beaches
21.tak pandai berenang,tapi nk belajar berenang nanti balik ni.=D
22.ada cita2 nak bukak business sdri.nk tau...secret!!!
23.kalau ada duit banyak,nak gi jalan2 around the world:nak gi Oman,Kazakhstan,Saudi, etc coz nak jumpa balik kawan2 kat Uni.yea!.insyaAllah


that's it.huh!penat.
ini lah fakta2nya.tp ia mungkin berubah,sbb hidup ini penuh dengan cabaran.

Friday, May 21, 2010

Jejak Kasih

Salam,

dah lama aku nak jejak kembali seorang kawan lama aku. Kami berkawan rapat sejak darjah 2. walapun masa darjah 1 dah duduk satu kelas, tapi time tu kami tak rapat lagi. hihihi. (kelas Mawar)
we are best friends. kat mana ada dia, ada aku. hihihi. klu pergi makan time rehat pun sama2. ingat lagi, kami bergilir2 bagi idea nak makan apa time rehat. sbb ada dua waktu rehat, satu waktu persekolahan biasa, satu lagi masa rehat fardhu ain. lepas dah decide nak makan apa, kami akan beli makanan yang sama. hihihi. (gembira rasa hati bile ingat balik saat ni).
tapi masa berlalu ngan pantas. masa darjah 4, kitaorg dh tak jadi rapat sangat. mungkin sama2 dah membesar. punya pendapat dan pandangan yg berbeza tentang semua perkara. tp kami masih dlm kelas yg sama......sampai darjah 6. sejak darjah 4,kami dah ada kawan masing2. aku tak ingat sangat dah lepas tu. aku tak tau the reasons why we are not BFF anymore. terlalu muda,tak mature sangat time tu.
she's an intelligent student. lepas UPSR, dia dapat tawaran ke sekolah berasrama penuh. ingat lagi aku time tu, dia sempat belajar kat Sek Men Keb Bachok sekejap je. =D
Lepas tu, aku tak tahu ke mana dia pergi. Tapi, 6 tahun kemudian.......... aku kat Banting buat persediaan tuk sambung pelajaran aku, aku dapat tau dari seorang kawan yg dia pernah belajar di sekolah yg sama sebelum datang Banting (sek men sains pengkalan chepa) . HEHEHE suka bila dapat tau kat mana dia sekarang. dan aku harap org yg dimaksudkan tu org yg sama yg aku jejak skrg ni
aku cuba cari dia kat friendster dan facebook, tp tak jumpa. bukan tak ingat nama, tapi mungkin dia tak letak nama sebenar dia kat internet. hmmm...susah ni. hari ini, aku try google je, upps, jumpa la. harap2 orang yg betul.
sometimes i feel stupid for losing my best friend =( . but everything happen so fast and weird. haha. i really hope to see her again one day. and her name is Nor Farhana bt Ruslan. that's why we are bff,nama sama.kidding.........hihihi =D

Saturday, May 8, 2010

Graduation Day Spring 2010

hampir semua kawan2 baik ak akan grad esok pagi.
I'll miss you guys.Thanks for being around me, here in TU.
dah susah nk jumpa dah lepas ni.kalau yg bukan Malaysian students.huhuhu
semoga berjaya kawan2, dan semoga kita berjumpa lagi.

gonna miss u guys......



Wednesday, May 5, 2010

aku suka arab =)

final dah abis,...n summer is coming.

jom dengar lagu2 ni, wak rehat2kan minda yg dh penat belajar.

klik: (klu suka,save it in our youtube account... ;D)

كليب مايطيق الصبرا هاي كوالتي- محمد الزيلعي


-a lot of thanks to my Saudi friend and Omani friend for introducing these nice songs to me.