Tuesday, September 15, 2009

thank you from me



"no man is an island" John Donne (1572-1631) - Human beings do not thrive when isolated from others.

Yes!for me.....it's true.
That's why we need family,friends,and that's why Adam needs Eve~

Keluarga/sanak saudara:
-mereka lah darah daging kita>>kita punya perkaitan dlm DNA kita
-mereka lah yg akan tolong kita time kite tul2 dlm kesusahan,perah nunggeng,kesedihan yg amat sgt
-sumber ilmu
-get information bout something that we dont know but we want to know
-etc...pikir2 la sdri.you know them better

Teman2:
-tempat kita bergembira
-boleh jadi tmpt meluahkan perasaan
-sumber ilmu
-etc...etc...etc....lo pikir la sdri....u know them better than me

apa2 pun,ak sebarnye nk cakap sal "get information bout something that we dont know but we want to know" ni jer...hihihi.

ak nk btrima kasih byk2 kat cousin ku,kak long.she's helped me lots.If I dont have her,I might not know bout these.
bukan tak leh tanya keluarga sdri,tapi bila situasi tak mengizinkan,this is the best time to have her.....
i dont mean to use u,kak long...huhuhu

niway~ginih critonyo:(kecek klate la plok)
-alhamdulillah~trimo kasih kak long sebab share cerito2 nie.kak ana tok sanggup nok tanyo ma kak ana pasal mek.kak ana tahu ma mesti sangat2 sedey time tu.anok mano tok sedeh klu mok dio doh tak dop....huhuhu
-tanpo kak long,kak ana tok tau situasi 10 september 2009 tuh.u're like my webcam....hehehe.kak ana bagaikan bleh napok,dengar setiap bendo hok berlaku...ganah teh sepupu aku nie!!!hihihi
-loni,kak ana tau,meme mek gi nge tenang,dengan senyuman di bibir,tanpa sebarang dosa,ameen~ (seperti seorang bayi yg baru dilahirkan),wajah mek berseri2,jasad mek sangat wangi,palo mek surut,mek sangat rik'nge (mudoh ore nk urus mek),jasad mek jadi kecik jah.
~~alhamdulillah,alhamdulillah~~cucumu ni tak kan bersedih lg ngan pemergianmu kerna ak tau dikau pergi dengan tenang.
-perginye Mek menemui Allah sama seperti perginyo Mok menemui Penciptanya.Pemergian Mok malam tue diiringi oleh hujan renyai2.aku masih ingat.Hujan tu turun tiba2,tak lebat,sekadar mengiringi pemergian seorang guru al-quran terkenal di kampung ku.sangat sayu malam itu~...namun aku tahu,hujan adalah Rahmat dari Allah.Allah sedang menunggu Mok time tue.Allah mengirimkan malaikat2-Nya bersama hujan rahmat-Nya tuk membawa Mok menemui PenciptaNya pada malam itu.
~~alhamdulillah~alhamdulillah~~pemergian moyangku juga aku redha kerna ak tau dikau pergi dengan gembira.Mok pergi tanpa sakit,tanpa nyanyok~inilah petua org yg dadanya penuh ngan ayat suci al-Quran.Allah tak akan bagi nyanyok padanya sehingga ke penghujung hidupnya.
aku pun nk jadi cam Mok retek....insyaAllah

trimo kasih kak long sekali lagi

2 comments:

safiyya said...

kak ana,nati kak long letop gambar lagi
untuk tatapan kak ana.=)

nur iman said...

timo kasih kak long...kak ana pun bernasib baik,ado terbawok so gambar mek.