Sunday, June 20, 2010

Bag Tag

salam semua,

haaa,bosan2x.tiap hari rasa bosan.huhuhu
tapi.......sy baru terbaca dlm buku 101 Really Important Things You Already Know,But Keep Forgetting, klu ada sesuatu yg buatkan kita bosan,tu sebenarnya kita.Kita yg buatkan diri kita bosan,bukan bende2 lain.Buku ni sgt bagus.boleh motivate sy balik.skrg sy dah rase kurang skit rase boring ni.yeay!!
satu cara nk hilangkn rasa bosan ni mengikut buku ni,sibukkan diri kita ngan sesuatu yg kita suka,cam tulis blog ni la.thanks ya!
dan baru2 ni sy ditag oleh sara....bag tag.nak tahu pasal handbag saya....teruskn membaca =)

1. Letak Batch mark "Bag Tags"
dah ltk kat atas tu
2. Mana bag yang sedang anda guna sekarang?
ini dia ---->
Description: Fossil Hobo Satchel Handbag ,fully leather,ada logo OU (hahaha w/pun sy x minat OU,hny sokong TU tp x kisah sgt),inside zip,cellphone and zip-top closure,single handle

3.Kenapa suka beg tu?
ni handbag first masa kat US & juga handbag first beli pakai duit sendiri.hihihi
sy suka handbag ni sbb dia fully leather,lembut je & tahan lasak
handbag ni kecil,senang nk dibawa ke mana-mana.muat2 letak wallet & kamera

4. Pic anda dan beg tu?
handbag ni dh melacong banyak tempat;antaranya:

Alcatraz,San Francisco
Golden Gate Bridge,San Francisco
Grand Canyon,Arizona (South Rim)
tak lupa di Tulsa sendiri
Pulau Perhentian,Terengganu
Bandar Baru Bangi,Selangor
Taman Botani,Putrajaya

5. Pengalaman dengan beg tu?
byk sangat pengalaman ngan handbag ni.cam dlm gambar2 kat atas tu.selalunya sy bawa handbag ni ke majlis2 formal,sambutan hari raya dan jalan2 masa cuti sekolah.

6. Kenapa anda rasa perempuan perlu bawak beg kemana-mana?
sebab poket seluar jeans org perempuan direka tuk hiasan je.hahaha.
dan jugak,poket jeans perempuan direka khas agar wallet perempuan tak muat disumbat
jugak wallet perempuan direka khas supaya tak muat nk sumbat dlm poket jeans diorg
poket jeans perempuan tak muat nk letak cellphone n kunci (klu sumbat ok je,tp akn nampak buruk dan berkemungkinan boleh tercicir kt mane2)
lagi,lagi...hmmmm.kita kan suka bawak macam2,tisu muka la,lip gloss,lip balm,stokin klu kene smayang time tgh shopping,compact powder dan macam2 la.
so,klu ada handbag,bleh letak semua barang2 ni n senang nk dibawa ke mana-mana

7. Pandangan anda bila lelaki bawa handbag perempuan....
tak sesuai.cam queen control.klu nk suruh lelaki bawak handbag,baik tak yah bawak terus.guna je duit2 dan (credit card)2x lelaki tu.kan senang.hahaha.tak penat bahu nk pikul handbag.biar je lelaki tu sumbat wallet dia dlm poket jeans dia =)

8. Cara kreatif untuk elak beg anda diragut?
letak GPS kat beg tu.nanti senang nk cari mana diorang bawak lari beg tu.pas tu suruh je polis cari peragut tu,kita tak yah nk ngade2 nk pergi tumbuk sendiri muka diorg.

9. Bag atau kasut? mana satu anda pilih?
beg! handbag2x itu sgt cantik,ok!!.hahaha.tp tak cukup duit nk beli.tolong2x

10. TAG 5 orang kawan anda yang anda nak taw ttg begnye! (jgn lupa bgtaw rakan yg anda tag ni)
tak tau nk tag sapa.huhu.sapa2 yg ada baca pasal entry ni buat la ye.nanti bgtau kite.nak baca pasal bag korang plak.

thanks ye kak ngah for the tag.skrg dh rase nk beli handbag baru lak =D hehehe

2 comments:

Safiyya said...

kak ana! kreatif ye sebab2 perempuan kene ade beg. sakit peut kak long suko. hahaha. ;)

nur iman said...

seingat kak ana,sain kak ana pernah persoalkn hal ni.tp mmg betul la.wallet perempuan either terlalu gemups or terlalu panjang.sbb kita akn letak macam2 bende gak dlm tu.hahaha.....