Wednesday, September 8, 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri

salam,

selamat hari raya! eid mubarak everyone!!
hari ni hari raya,yeay!!
sangat2 happy,dapat jumpa ramai kawan2.kawan2 dari Malaysia,USA, Pakistan, Palestine,Indonesia,all over the world.
dan hari raya aidilfitri kali ni merupakan hari raya terakhir sy kat sini. ;(
seronok sebenarnya beraya kat sini walaupun tak de family kita sendiri disisi.tp kawan2 disekeliling yang buatkn kita rasa gembira.x home sick. =)

NAK DUIT RAYA!!...........dah 4 kali raya x dpt duit raya ni.next raya kene mintak x5 lebih.hihihi
sila ambil perhatian ye.tititi
tuk raya taun ni,sy dapat RAYA AWARD dari cik za.terima kasih.terhibur jugak hati ni.hihi

1. kalau balik raya, rumah siapakah yang anda akan balik?
sudah tentu rumah sy sendiri.LOL.sbb sy x kawin lg,jadinya x de rumah sendiri la...hahaha

2. juadah apakah yang sering dihidangkan pada hari pertama RAYA anda?
nasi dagang.nasi dagang ma sangat sedap! yum!yum! (tp ni kat malaysia la)
kalau kat sini,hari raya pertama,kami pergi rumah2 terbuka.rumah orang Indonesia,Malaysia, Cambodia, US+India

3. Pakaian anda di pagi Raya?
baju kurung

4. anda pergi sembahyang Raya tak?
Alhamdulillah,pergi.kalau kat sini,masjid jadi tempat pertemuaan.kalau x pergi,mmg rugi.

5. masa salam dan mohon maaf dengan mak ayah, apa yang anda cakap?
selamat hari raya.maaf zahir batin.ringkas & padat. =D

6. berapa banyak duit Raya yang anda selalu dapat?

dah 4 tahun x dapat duit raya.huhuhu ;(

7. Apa tema baju raya korang tahun ni?
nk dengar satu cerita kelakar.hihihihi (gelak2 dulu).sebenarnya sy nk pakai baju warna biru tuk raya pertama.tp bila tgk2 balik gambar2 raya tahun sebelumnya,hari raya pertama mesti pakai warna biru.LOL
lepas tu,sy fikir baik kali ni pakai color lain.so,hari raya pertama sy pakai baju kurung warna merah.then,masa call rumah,tny my family diorang pakai baju warna apa tahun ni................dan jawapannya MERAH jugak,kecuali my dad yg pakai baju warna putih.hihihi.
Happy sangat.w/pun kami berjauhan...sampai jugak aura2 kat sini & kami mmg x de contact2 nk bincang tema apa kali ni,sbb kelaurga sy mmg x bertema pun tiap2 taun.hehehe

8. Apa perkara yang korang suka masa hari Raya?
pergi melawat rumah saudara mara & kawan2

9. Siapa insan yang anda ingin minta maaf sangat? kenapa?
kawan.sbb kami gaduh.HAHAHA.i think this is super stupid.kenapa? it's just stupid.sorry dude =P

10. kalau nak Raya AWARD's kenalah tagged kawan-kawan kamu juga..senaraikan
kepada kawan2 sy yg terbaca blog ni.jom la buat sama2.

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin

2 comments:

Safiyya said...

kak ana! salam aidilfitri dari kaklong!

nak rase sate! ;))

nur iman said...

salam aidilfitri dari Tulsa.

raya taun ni,kak ana marinate sate n first time buat kuah kacang.sedap.hihihi.tp semua dh abis,sate n kuah kacang.
lain kali la ye,nanti kak ana balik.=)